Postupak protiv Ministarstva zbog sporne nabavke službenih vozila

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak oko nabavke automobila preko ustanova socijalne zaštite i gerontoloških ustanova, koje kasnije, bez nadoknade, koristi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Agencija za borbu protiv korupcije, na osnovu indicija da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obnavlja svoj vozni park na taj način što ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima prebacuje sredstva za nabavku automobila, koji potom, po izvršenoj kupovini automobila, iste ustupaju Ministarstvu na korišćenje bez nadoknade, formirala predmet po kojem je postupanje u toku, navodi Agencija, a prenosi N1.

Ovo pitanje pokrenuto je nakon što je utvrđeno da je ministar rada Zoran Đorđević na miting SNS u Negotinu išao automobilomkoji, prema saznanjima lista Danas, pripada Zavodu za vaspitanje dece i omladine iz Beograda, a ne Ministarstvu.

Ministar je tada, vraćajući se sa mitinga, doživeo saobraćajnu nezgodu.

Folksvagen namenjen za prevoz dece kupljen je u decembru pretprošle godine, ali nikada nije stigao u Zavod, jer je mesec dana posle toga ustupljen Ministarstvu na korišćenje, nakon toga je izvestio list Danas.

Danas je objavio da su, pored Đorđevića, u kombiju bili i njegova savetnica Sanja Nikolić, pomoćnica Biljana Barošević, državni sekretari Ministarstva Srbislav Cvejić i Nenad Nerić i dvojica pripadnika jedinica Kobri, od kojih je jedan vozio.

Izvor: N1

Foto: Beta

Komentari 1

  1. veselnik

    Pa šta? Zar je neka zloupotreba ili krađa od strane SNS kadrova sankcionisana? Nije kome je namenjeno, nego kome je…dozvoljeno!