Prekinut štrajk taksista, odblokiran centar Beograda

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ugovorna privredna taksi komora Srbije prekinuće protest i blokadu saobraćaja na Trgu Slavija u Beogradu, a njeni predstavnici nastaviće učešće u Radnoj grupi za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ugovorne privredne taksi komore Srbije u Vladi Srbije, saopštilo je ministarstvo.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda.

Dogovoreno je da predstavnici udruženja taksi preduzetnika koje je organizovalo današnji protest učestvuju u radu Koordinacionog tela za praćenje primene propisa i podršku u primeni zakona o obavljanju taksi prevoza u drumskom saobraćaju.

Kako je saopšteno, dogovoreno je i da izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju budu predvidjene odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih aplikacija, kojima se omogućava da se taksi delatnostima bave firmi koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

Izvor: N1

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Baki 55

    Da li to znači da će informatički nepismeni pobediti pismene? Ah, stalno zaboravljam da su nepismeni već pobedili i uveliko su u vlasti.