Premijerka koja oduševljava održala lekciju: Ovako se osvaja POVERENJE GRAĐANA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, dostigla je gotovo rekordan nivo podrške dok je zemlja bila u najstrožem karantinu zbog pandemije koronavirusa, pokazalo je novo istraživanje.

Anketa pokazuje da je Laburistička stranka postigla 55%, dok je opoziciona Nacionalna stranka pala na 29%, što je njen najniži rejting u više od decenije. Zeleni su bili na 5%, a na koalicioni partneri Laburističke stranke New Zeland First na 6%.

Lični rejting premijerke Ardern, prema ovoj anketi, je 65%, dok je opozicioni lider Sajmon Bridžis odneo 7% podrške.

Anketa takođe pokazuje da 78% Novozelanđana smatra da zemlja ide u pravom smeru. Broj ljudi koji kažu da je Novi Zeland na pravom putu nije bio tako visok u anketi UMR-a od 1991.

List Nju Ziland herald je izvestio da je anketu sprovela kompanija „UMR“ za svoje korporativne klijente, ali je i Laburistička stranka plaćala UMR-u za mesečno ažuriranje političkog okruženja zemlje.

Anketa je sprovedena između 21. i 27. aprila, kada je zemlja bila u najtežem karantinu zbog borbe protiv posledica virusa Covid-19.

U petak su se na Novom Zelandu dogodila tri nova slučaja zaraze, a ukupno ih je 1.479, od kojih se 1.252 osobe oporavilo.

Ne treba joj 1,5h na javnom servisu, svi uspesi stali u samo 2 MINUTA (VIDEO)


Premijerka Novog Zelanda još jednom POKAZUJE svetu kako se LIDER ponaša u vreme krize


Izvor: BIZLife

Foto: Beta/AP