Premijerka ne deli mišljenje bivšeg ministra finansija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne deli mišljenje bivšeg ministra finansija Dušana Vujovića da će Srbiji biti potreban vek i po da sustigne standard Evropske unije.

Ona je novinarima rekla i da se ne slaže sa tim da neko ko je do juče bio član Vlade iznosi izjave i ocene kako nezavisni ekspert, dodavši da je to neodgovorno i prema kolegama sa kojima je radio u Vladi, preneo je Danas. 

Ana Brnabić je navela da Srbija kasni jer tek sada uvodi „osnovni red i zdrav razum“ u državu i da tek kada se postave osnove može da se računa na razvoj.

Ministar finansija Sinša Mali rekao je da je Srbija 20 i više godina propadala, da je važno da je ova vlast uspela da stabilizuje stanje i da ova vlada nije kriva što se zemlja urušavala 30 godina.

Izvor: Danas/Fonet

Foto: Beta

Komentari 2

  1. mile

    Ha ha ha
    koja sprdačina sa zemljom

  2. Dr Miggyy

    NAMA SU MALO I 185 GODINA DA STIGNEMO EVROPU?

    Premijer(ka) i doktor plagijator Mali ne moraju da se slažu sa pričama Vujovića, ali on je i u pravu, koliko oni se ritali i busali. Prikazivanje našeg procentualnog porasta BDP kao u vrhu Evrope je samo zamajavanje i ništa ne pokazuje dobro za ovu zemlju, osim hvalospeva i bajkolaži. Sa prosečnom platom u oktobru u Srbiji od 422 i penzijom od 211 era, iza Poljske (593.758 milijarde $ ili 15.406 $/stanovniku), ima najveći porast BDP sa 4,8%, a Luksemburg 3,4%. S druge strane iznos BDP je u Srbiji 6.534 €/stanovniku (porastao za 300 €/stanovniku), a u Luksemburgu 110.000 evra po stanovniku (porastao za 3.740 €/stanovniku), pa neka prepametna Ana izračuna ili neka pita šefa koliko nam godina treba da stignemo napredak Luksemburga. Dobiće rezultat da nam trebaju više godina od 185 da bi stigli vodeće države EU. Samo što krenu vlastodršci da hvale privredni rast, desi se maler, pa taj porast ode u nazadovanje, a realni rast u EU je i deset puta veći od našeg. Hvalospevi nisu zabranjeni, ako ima ko da ih sluša? Da se razumemo Vučić vlada od 1990. godine do danas, što kao radikal, što kao radikalni naprednjak, sa pauzom od 2000. do 2012. godine, te da su prethodni krivi za loše stanje u Srbiji nije tačna tvrdnja, jer dugo su bili u vlasti i radikalizovani naprednjaci. Njihov koalicioni partner SPS bio je dalje od vlasti samo četiri godine. Prof. Vujović, kao ministar nije došao do izražaja, a radio je protiv penzionera, za drugo nije imao vremena. Ova procena je na mestu, kako stvari stoje mi nikada nećemo moći stići EU-15, jedino da nastaje debela recesija i da im pukne privreda, a mi da idemo boljim tempom. Mi godinama po privrednog rasta i standarda građana smo na začelju Evrope, na nivou Etiopije i Eritreje. Na žalost građana, a ne Ane i Malog, Vujović je u pravu, da će realna kupovna moć građana stići EU-15 za 185 i više godina, tj. nikada.