Premijerka tvrdi: Srpske sudije na Kosovu statusno neutralne

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da srpske sudije i tužioci nisu položili zakletvu pred predsednikom Kosova Hašimom Tačijem već su dali posebnu, neutralnu izjavu.

Nakon što je društvenim mrežama počeo da se širi navodni tekst zakletve: “Svečano se zaklinjem da ću tokom vršenja dužnosti sudije Republike Kosovo ostati veran Ustavu Republike Kosovo i da ću vršiti fubnkciju sudije časno, odgovorno i nepristrasno poštujući pravila profesionalne etike”, premijerka je reagovala na Tviteru.

“Evo da imate prave info: naše sudije nisu položile nikakvu zakletvu, već su dali posebnu, statusno neutralnu, izjavu. Istina je važna”, napisala je Brnabić.

sudni sistem. Ovo se smatra kao poslednji korak ka putpunoj primeni Briselskog sporazuma o pravosuđu koji je bio postignut 10. febuara 2015. godine.

Izvor: N1/ BIZLife

Foto: Beta, Slobodan Miljević

Komentari 1

  1. iva

    Pa sigurno je statusno neutralan kad se zaklinju na ustavu nezavisnog Kosova. Meni se nije svidjao tekst zakletve da dobijem drzavljanstvo koji je ukljucuvao vernost monarhu za koga cu se i boriti ako zatreba pa sam dobio tzv. afirmaciono pravo da dam casnu rec. To su mogli i nasi politikanti da izdejstvuju da su samo imali malo mudrosti. Ali Srbija i mudrost su veoma razliciti pojmovi.