Premijerka zapanjena najavama o proveri zaposlenih

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić ocenila je kao „apsolutno zapanjujući nedemokratski čin“ najavu iz opozicije da će proveravati ko je napustio svoje radno mesto kako bi došao na miting vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u petak.

„To je pretnja nasiljem prema onima koji ne misle kao oni“, rekla je Brnabić posle obilaska audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju Srpske akademije nauka i umetnosti.

Brnabić je kazala da taj deo opozicije treba da prouči šta su demokratski standardi i da ih se pridržava. Dodala je da vlast nikada nije evidentirala ljude koji idu na gradjanske proteste, niti im je pretila nekim merama.

U petak će u Beogradu biti održan miting SNS „Stop nasilju“, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“, zajedno sa Asocijacijom slobodnih odbornika, najavili su da će „evidentirati sve koje napuste radno mesto u lokalnim samoupravama zbog odlaska na miting i sve funkcionere koji u toku radnog vremena budu u službi SNS i primoravaju druge na isto postupanje“.

Palma: Ko bojkotuje parlament, da ne prima platu

Dan ranije, šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma predložio je da se onima koji bojkotuju parlament, a koji su na stalnom radu ne isplaćuje plata.

„Predložio sam da po hitnom postupku donesemo odluku da oni koji su na stalnom radu, a ne dolaze na posao ne mogu da primaju platu.“

Da li radnik može da ne ide na posao ili lekar, a da prima platu, ili prosvetni radnik da ne dolazi na posao jer mu se nešto ne sviđa, a da prima platu, upitao je Marković posle sednice skupštinskog kolegijuma.

On je predložio i da se taj novac umesto poslanicima koji bojkotuju preusmere za porodice koje imaju troje ili više dece.

Izvor: N1, Agencije

Foto: Beta/Slobodan Miljević

Komentari 3

  1. Vedna Maksimovic

    Vlast ne sme, a opozicija mora! Ona kontrolise vlast. ;)))

  2. Nenad

    Jadna li je naša Srbija kad je Palma postao neki prosvetitelj. Harmonikaš a zadnjih godina reketaš. Kolko smo mi nisko pali kad nam se od 90-tih nakupilo ovoliko šljama da lekari, inžinjeri, radnici, prosvetni radnici jedva sastavljaju kraj sa krajem a ovakva banda ne zna gde će od para. Oće neko da mi kaže kako je on veliki biznismen i kako je plaćao sve račune za struju, porez, plate???? To nam je Srbija. Bahate strvine sve bogatije a pošten svet sve siromašniji. Jel on donator? On nam deli krave i po 3000RSD sirotinji?

  3. Marko

    Ova opozicija je ista kao i vlast. Dok god ne dođu pravi intelektualci, svi ostali su tipični, već viđeni, demagozi…