Prijavio bubašvabu u proizvodu i kažnjen sa 10 miliona

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Medija centar Beograd

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović osuđen je u krivičnom postupku koji je protiv njega pokrenula „Ravanica“ iz Ćuprije, piše Blic

To preduzeće je tužbu pokrenulo nakon što je Papović ukazao javnosti da je u proizvodu „bonžita“ pronađena ispresovana bubašvaba. Sud je ocenio da je Papović preduzeću naneo štetu.

Papović je objasnio da je prvostepena presuda, kojom je kažnjen sa 10 miliona dinara, stigla prošle nedelje, ali da je uložena žalba i da je ceo slučaj sada na višoj instanci.

Kako kažu u NOPS-u za Blic, sud je u obrazloženju potpuno zanemario činjenice i to da je predsednik NOPS-a reagovao u skladu sa prenetim ovlašćenjima prema Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o bezbednosti hrane i da spornu izjavu nije dao kao građanin Papović.

„Za sud nisu bile relevantne izjave svedoka koji su videli upresovanu bubašvabu u proizvodu, kao ni to da je načelniku Sektora za bezbednost hrane u Ministarstvu poljoprivrede lično predat sporni uzorak, i zbog čega je on uputio inspekciju, kojoj je dva puta zabranjen ulaz u proizvodni pogon“, rekli su u udruženju.

Spor zbog insekta u „bonžiti“ započet je u avgustu 2014. godine kada je preduzeće „Ravanica“, proizvođač „bonžite“, pokrenulo privatnu tužbu protiv Papovića tešku 10 miliona dinara, nakon što je NOPS ukazao i dokazao da je u njihovom proizvodu pronađena buba.

Izvor: Blic

Foto: Medija centar Beograd

Komentari 2

  1. Dragana Mitrovic

    Pa zar nije normalno da bude kriv ako nekoga proziva i poziva na bojkot. Sud je dokazao putem vestacenja da je izneo neistinu o veoma aktuelnom proizvodu Bonzita . Koliku je stetu naneo proizvodjacima to isto tako treba utvrditi . KADA BI JEDNOM NEKI OD FUNKCIONERA PLATIO STETU KOJU JE NAPRAVIO IZ SVOG DJEPA VODILI BI RACUNA STA RADE I GOVORE.

  2. MR

    Nisam sigurna Dragana da li ste procitali da je DOKAZAO DA SE U SPORNOJ BONZITI NALAZILA BUBAŠVABA? Da li biste Vi ucinili isto da pronadjete tako nesto u hrani? Ili biste dali svojoj ili bilo kojoj deci?