Prodaju se kasarne, vojni stanovi…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Republička direkcija za imovinu raspisala je oglas za prodaju jednog broja nepokretnosti Vojske Srbije, među kojima se nalaze pojedine kasarne, skladišta, vežbališta, ali i stanovi i poslovni prostor

Kako se navodi u oglasu u listu Politika, reč je o nepokretnostima koje nisu neophodne za funkcionisanje vojske, a među njima se nalaze i pojedini objekti za koje se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovaja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima i u kojima ispistivanje i uklanjanje te municije pada na teret kupca.

Jedan od objekata za koji se pretpostavlja da je još zagađen neeksplodiranim ubojnim sredstvima je skladište “Medoševac” u Nišu, koji se prodaje po početnoj ceni od 1,78 miliona evra, kao i kasarna “Lečilište Avala” na Voždovcu po ceni nešto većoj od 732.000 evra.

Prodaju se i klubovi vojske u Požarevcu i Beloj Crkvi, vežbalište u Somboru, dva stana u Mišarskoj ulici u Beogradu, tri lokala u Ulici Rajka Mitića u Beogradu i poslovni prostori u Pavla Jurišića Šturma i u Bulevaru Arsenija Čarnojevića u Beogradu.

Na prodaju je ponuđeno i zemljište u okviru vojnog kompleksa u Zrenjaninu.

Svi vojni kompleksi i poslovni prostori mogu se razgledati, uz prethodnu najavu, 4. i 5. decembra a rok za podnošenje prijave je 15 dana od objavljivanja oglasa.

Izvor: Beta

Foto: Beta