Profesori i đaci ujedinjeni obezbeđuju besplatno obrazovanje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printscreen

Nekoliko profesora Treće beogradske gimnazije odlučilo je da besplatno podeli svoje znanje kako oni kojima je ono potrebno ne bi morali da angažuju besplatne profesore. U tome su im pomogli upravo njihovi bivši učenici koji su se postarali da sve bude dostupno putem interneta i društvenih mreža.

Na sajtu predavanja.com može se naći skoro sve što se uči u srednjoj školi. Opus predmeta i lekcija je širok, tako da će svi oni koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju času ili im je potrebno da ponovo čuju predavanja moći to da urade u samo nekoliko klikova.

Za razliku od klasičnih časova koji traju 45 minuta, digitalna predavanja su ne duža od 15 minuta, a prate gimnazijski plan i program. Za sada se na sajtu mogu naći predavanja srpskog i latinskog jezika, informatike, biologije, hemije, filozofije i logike, a najgledanija su predavanja iz fizike.

Sajt je stekao regionalnu popularnost odakle dolazi četvrtina posetilaca, a trenutno je ovo jedini sajt u Evropi koji se bavi ovom tematikom, piše Blic.

Ovaj sajt ima za cilj besplatno deljenje znanja, a izvesno je da će pomoći kućnom budžetu mnogih porodica. On je od velike pomoći deci koja su profesionalni sportisti ili idu na muzička takmičenja dok je postao omiljeni najčin učenja onih koji praktikuju da to rade noću.

Pogledajte kako izgleda jedno od ovih predavanja:

Izvor: BIZLife

Foto: printscreen

Piše: D.G.