Prošlo podne, KOLAPS oko Trga Republike ne jenjava (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Renovirani Trg Republike i okolne ulice otvoreni su za saobraćaj za vikend ali su prvi pravi saobraćajni ispit polagali tek danas – prvog radnog dana u nedelji koji je i zvanično početak nove školske godine.

Gužve na potezu od Kolarčeve oko Trga Republike ka Vasinoj i Francuskoj traju od jutarnjih sati.

Fotografije koje mi objavljujemo slikane su oko 13 časova.

Posle godinu koliko je bio obustavljen zbog renoviranja, javni gradski prevoz, autobusi, trolejbusi i minibusevi, dnevni i noćni prevoz, ponovo funkcionišu preko renoviranog Trga Republike.


S obzirom na to da su mnoge ulice koje su bile zatvorene za saobraćaj, neke i po godinu dana, ponovo na raspolaganju vozačima, očekivalo se da će ipak doći do smanjenja gužvi.

Saobraćaj od subote normalno i uobičajeno funkcioniše Trgom Republike, trolejbusi se vraćaju u Vasinu ulicu, a autobusi i automobili će moći da se kreću Makedonskom i Kolarčevom i odatle skreću u Francusku ulicu.


Međutim, od jutros se Beograđani žale na ogromne gužve u saobraćaju oko renoviranog Trga Republike.

Naime, uveliko je prošlo podne, a čep koji se stvorio oko trga od jutros ne prolazi pa se čini kao da saobraćaj uopšte ne funkcioniše. Kolona vozila konstantno se stvara u šta se uverila i naša redakcija, a zbog čega je to tako, od nadležnih još uvek niko nije objasnio.

Treba podsetiti da sa puštanjem u saobraćaj važe i neka nova pravila pa tako u najužem  centru grada oko samog Trga važi zona usporenog saobraćaja, što znači da je dozvoljena brzina do 30 kilometara na sat.


Sa druge strane, na društvenim mrežama su bili brojni komentari o tome kako kocka koja je ugrađena u Vasinoj i Kolarčevoj ulici otežava i usporava kretanje, pogotovo biciklistima.

Uz to, stajalište za pojedine linije GSP-a pomereno je sa Trga u Kolarčevu ulicu.

Svakako je potrebno malo više strpljenja jer septembar sam po sebi donosi više vozila i potencijalno veće gužve.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife