Protesti protiv POLICIJSKOG ČASA: Upad u Skupštinu, policija izbacila demonstrante, bačen i suzavac

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Nekoliko hiljada ljudi, nezadovoljnih odlukom o ponovnom uvođenju policijskog časa zbog borbe protiv koronavirusa, okupilo se na protestu u ispred Skupštine Srbije, jedna grupa je na silu ušla u zgradu odakle ju je posle 15 minuta potisnula policija.

Građani koji su se okupili ispred Skupštine probili su vrata parlamenta i ušli u zgradu. Demonstranti su ušli u hol skupštine. Tu su bili pripadnici Žandarmerije.

Građani su zatim izbačen iz zgrade Skupštine. Probijanju vrata prethodilo je probijanje zaštitnih ograda i paljenje baklji.

Demonstranti su u pokušaju da probiju policijski kordon srušili sigurnosna vrata. Posle 15-ak minuta policija je uspela da ih potisne iz Skupštine, a okupljeni su snage bezbednosti na stepeništu Skupštine gađali kamenicama, flašama i limenkama.

Prilikom novog pokušaja da se probije kordon, policija je bacila suzavac.

“Nije mirno, gađaju nas. Mi smo mirni, slobodno kažite da nas gađaju”, rekao je pripadnik Žandarmerije.

“Večeras ovaj grad bira svoj Krizni štab – Delić, Radovanović i Panić, samo njima možemo da verujemo”, rekao je preko megafona okupljima jedan građanin.

Nekoliko stotina građana blokiralo je raskrsnicu Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice kod zgrade Skupšine Srbije.

Oni su se okupili u znak protesta protiv mera koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odnosno uvođenja policijskog časa u Beogradu tokom narednog vikenda.

Izvori iz Studentskog grada su rekli agenciji Beta da je jedna grupa studenata iz tog doma krenula ka centru grada da se pridruži okupljenima. Među okupljenima su i predstavnici organizacije Građanski otpor kao i neki od članova Ne davimo Beograd.

Izvor: Agencije, BIZLife

Foto: BIZLife