Prvo Koridor 11, pa onda u Evropsku uniju…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović najavljuje da bi Koridor 11 trebalo da bude kompletiran 2024. godine. 

„Crna Gora radi svoj deo koji je kod njih manji ali težak. Ta deonica je vrlo bitna kada govorimo o bezbednosti jer ćemo zaobići Ibarsku magistralu“, objasnila je ministarka.

Danas se nastavlja sa probijanjem tunela Brančić kod Ljiga, koji je koštao 37 miliona evra.

„Građevinska sezona nije prestajala i na mostovima i tunelima radilo se 24 časa. Tunel Brančić je najduži tunel na Koridoru 11, dug gotovo kilometar, tačnije 950 metara. To je završni deo najtežeg dela deonice Lajkovac–Ljig i verujem da ćemo na kraju leta imati 104 kilometra od Obrenovca do Preljina“, kaže ministarka Mihajlović.

Napominje da se ceo Koridor 11, koji ide kroz Centralnu Srbiju, radi sa kineskom kompanijom „Čajna komunikejšn konstrakšn“.

„Mi smo prošle godine potpisali ugovor za Preljina–Požega koji je vrlo važan, a dobili smo informacije od kineske strane da je odobren i ugovor o finansiranju. Tu deonicu počinjemo da radimo najkasnije u martu sledeće godine. To je najteža deonica i velike su investicije i novci koje smo uložili“, kaže Mihajlovićeva.  Dodaje da se deonica od Požege do Boljara ne može očekivati pre 2020. godine.

Izvor: Danas /RTS

Foto: Pixabay