Prvo obraćanje koncesionara Aerodroma „Nikola Tesla“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Aerodrom NT

 “Ovaj uspeh označava novu fazu ekspanzije VINCI aerodroma van Francuske. Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd će služiti kao sedište kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, regiji u kojoj VINCI aerodromi do sada nisu poslovali,“ rekao je u prvom obraćanju javnosti Nicolas Notebaert, glavni izvršni direktor VINCI koncesija i predsednik “Vinci Airports”, korporacije koja je imala najbolju ponudu za koncesiju Aerodroma “Nikola Tesla”.

Ugovor o koncesiji na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnja postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze. Nakon finansijskog zatvaranja na kraju ove godine, očekuje se da ugovor bude potpisan u prvom kvartalu 2018. godine, kada će “Vinci Airports” onda i preuzeti aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Sa oko 5,3 miliona putnika koje je ugostio u 2017. godini, u glavnom gradu Republike Srbije “Nikola Tesla” je glavni aerodrom u zemlji, služi kao središte srpske aviokompanije Air Serbia, koji čini više od 50% putničkog saobraćaja na aerodromu.

Kao koncesionar, “Vinci Airports” će imati za cilj poboljšanje uslova rada aerodroma kako bi se omogućilo Air Serbia-ji da ponudi nove letove na dužim rutama kao deo svoje glavne strategije. “Vinci Airports” će graditi svoja partnerstva sa preko 200 avio kompanija, kako bi se dodatno povećao saobraćaj i povezivanost aerodroma, u skladu sa jakim potencijalom ekonomskog rasta Srbije

“Vinci Airports” će takođe iskoristiti značajna iskustva u domenu upravljanja aerodromom kao i razvojnu stručnost koju su stekli u Francuskoj i inostranstvu kako bi poboljšali ukupno korisničko iskustvo na aerodromu, naročito time što će reorganizovati i optimizovati putničke tokove i proširiti maloprodajna područja, navode iz kompanije.

Izvor: BIZLife

Foto: Aerodrom NT