Radnici na Slaviji juče ponovo obustavili rad. Duguju im i deo februarske plate

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Dva meseca nakon što su prvi put obustavili radove u Ulici Mije Kovačevića i na Slaviji u Beogradu zbog neoverenih zdravstvenih knjižica i neisplaćenih zarada, radnici firme „Ratko Mitrović niskogradnja“ juče su ponovo odložili alat i prekinuli sav posao na rekonstrukciji puteva u Ruzveltovoj ulici kod Vukovog spomenika, ali i na Slaviji.

U julu su postavljali asfalt na plus 50, početkom septembra na plus 30. Uslovi različiti, ali razlog za obustavu rada, opet, isti.

„Dobili smo početkom septembra 15 odsto od februarske zarade, nekih 5.000 do 6.000 dinara, i jedan prevoz, šta može sa tim da se uradi. Treba da plaćamo stanove, račune, to nije dovoljno ni za šta”, kaže za Danas Rade Petrović iz Samostalnog sindikata u ovoj firmi.

On i još dvadesetak kolega juče su obustavili rad kod Vukovog spomenika. Trenutno čekaju da vide da li će im poslodavac uplatiti ono što im duguje.

Duguje nam ostatak februara, tri prevoza, julsku platu nabraja Petrović i dodaje da problem sa platama i odnosom vlasnika (MBA Miljković) prema radnicima traje već tri godine, gotovo dve godine neprekidno.

Izvor: Danas

Foto: Screenshot

Komentari 1

  1. Endi

    I treba, jer sam ih gledala celo leto kako rade na 40 stepeni!