Reakcije: Od zahvalnosti preko „nemanja pojma“ do optužbi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife, Marko Rupena

Ne dešava se baš svaki dan da ministar finasija podnosi ostavku, pa je taj događaj kao i pitanje njegovog naslednika tema broj jedan.

Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvalna je Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio, poručeno je iz njegovog kabineta.

Ministar Rasim Ljajić nije mogao da kaže ko bi mogao da nasledi Vujovića i potvrdi navode medija da će na tu funkciju biti predložen Siniša Mali.

„Naravno da ne mogu to da potvrdim, nemam pojma o tome. O promenama i eventualnoj rekonstrukciji vlade odlučivaće premijerka Ana Brnabić i predsednik stožerne stranke u vladi Aleksandar Vučić. Sve ostalo je licitiranje”, kazao je Ljajić.

Ostavka Vujovića bila je tema i u Skupštini Srbije, a reagovala je uglavnom opozicija.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić pitao je premijerku Anu Brnabić koji su razlozi za rekonstrukciju Vlade Srbije, nazvao je taj čin „španskom serijom“ i „sapunicom koja će da se razvlači tokom cele godine“, koja služi za zamajavanje naroda i skretanja pažnje sa suštinskih životnih problema.

On je pitao premijerku iz kojih razloga je Vujović podneo ostavku i da li zato što nije mogao više da „sluša naloge onih koji su protiv interesa države, a u interesu družine koja danas rukovodi Srbijom“.

„Da li je razlog što Vujović ne želi da radi u cilju i interesu onih mafijaških kriminalnih organizacija koje žele da kradu novac građana Srbije, pa je onda potrebno neko sposobniji da umesto njega uđe u Vladu, poput Siniše Malog, dokazanog majstora afera, čoveka koji je najprepoznatljiviji u ovoj vlasti u korupcionaškim poslovima“, pitao je Alekasić.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj je, međutim, sa „kriminalnim aferama“ povezao Vujovića i kazao da je više puta tražio njegovu ostavku, te da se podnošenjem ostavke ide na zataškavanje tih afera.

Šešelj je rekao da je Vujović, između ostalog, odgovoran zbog nečinjenja u pogledu situacije u Upravnom i Izvršnom odboru Komercijalne banke u kojoj država ima 36 odsto učešća i koja se „namerno srozava da bi joj se smanjila vrednost i bila prodata za budzašto“.

Izvor: BIZLife, mediji

Foto: BIZLife, Marko Rupena