Reciklažni menjaju nekadašnje podzemne kontejnere

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beoinfo

Na teritoriji Beograda puštena su u rad 202 reciklažna kontejnera i sedam zvona za odlaganje staklene ambalaže, javlja Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom Svetskog dana reciklaže obišao je novopostavljene podzemne reciklažne kontejnere u Mirijevu i tom prilikom precizirao da su u rad su puštena ukupno 202 reciklažna kontejnera i sedam zvona za odlaganje staklene ambalaže.

“U Beogradu trenutno imamo ukupno 400 reciklažnih kontejnera. Oni se postavljaju na mesta nekadašnjih podzemnih kontejnera, koji su se pokazali kao veoma loši. Zato smo doneli odluku da ih zamenimo reciklažnim kontejnerima”, rekao je Vesić.

Zvona za odlaganje stakla postavljaju se tamo gde ima dosta lokala i ugostiteljskih objekata. Cilj je da polako uvodimo građane u separaciju otpada, jer u budućnosti više neće biti deponovan u Vinči nego će se prerađivati i dalje upotrebljavati, naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio i da će Gradska čistoća naredne godine kupiti mašinu za mlevenje stakla, koje može biti nadalje upotrebljavano, recimo za pravljenje asfalta.

Vesić je napomenuo i da je ovo poslednja godina u kojoj ćemo imati plastične kese u glavnom gradu, te da se sa Ministarstvom zaštite životne sredine radi na promeni niza zakonskih rešenja kako bi plastične kese bile zabranjene od 1. januara 2020.

Izvor: Beoinfo

Foto: Beoinfo