• English
X

Vesti dana

Ristovskog baš krenulo: Postao član Saveta FDU

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Glumac i reditelj Lazar Ristovski imenovan je za člana Saveta Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu kao predstavnik osnivača (države), odlučeno je na sednici Vlade koja je održana 13. jula, piše dnevni list Blic.

Tom prilikom su sa ove dužnosti razrešeni Živorad Ajdačić, Božidar Nikolić i Vilibald Erić.

Ristovski je nedavno dobio na konkursu Filmskog centra Srbije (FCS) skoro 40 miliona dinara za projekat “Čarape kralja Petra”, koji je ranije dva puta odbijan na istom konkursu. Nakon toga pokrenuo je filmski festival u Ravnom Selu za koji je dodeljeno 3 miliona dinara.

Jedan dnevni list javio je i da je Ristovski jedan od mogućih tumača uloge Bogoljuba Karića u zrelim danima, u filmu koji sam Karić planira da snimi o „usponu dečaka iz Peći“.

Blic podseća i da je Ristovski pre nedavnih predsedničkih izbora podržao Aleksandra Vučića, a pet godina ranije, na prethodnim predsedničkim izborima podržao je Borisa Tadića.

Povezane vesti

Marko Dren i čika Crni

Piše: Milovan Miličković Od premijere filma „Podzemlje“ prošlo je 22 godine. Film je nedavno od strane Britanskog filmskog instituta proglašen za najbolji

Izvor: BIZLife, Blic

Foto: YouTube screenshot

Komentari 1

  1. Dragan

    Ko bi rekao, onakva “ljudina” a poltroon.