Ršum o „nestanku Srba“: Zar moramo da budemo najgluplji na Balkanu?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Dečiji pesnik Ljubivoje Ršumović glasno je progovorio o problemu bele kuge, prenose Večernje novosti.

SAD, kad već imamo tačno izračunato vreme i godinu kada u Srbiji više neće biti Srba, moraju se preduzeti neke efikasne mere da se taj rok otkaže. Najpre, treba obustaviti, makar i administrativno, odlazak mladih ljudi, stručnjaka, u inostranstvo. Zadržati ih u Srbiji, gde će se oženiti i rađati decu“, kazao je Ršum.

Dodaje da je „dosta bilo našeg razuzdanog, ma koliko prvoklasnog, haosa, imitacije neke kao zapadne demokratije“.

„Teško mi je ovo reći, ali ugledati se na Bugare. Ugledati se na Albance. Zar moramo mi da budemo najgluplji na Balkanu, dok drugi lukave okolo, i rade nam direktno o glavi.

Plaćati porodiljama, to je u redu, ali zar nikad nećemo shvatiti da će Nemačka, Švedska, Švajcarska, Kanada… uvek platiti više. Verujte, santa leda mi leži u grudima dok ovo pišem. Ne topi se, a suze naviru, kaže pesnik Ljubivoje Ršumović.

Izvor: Večernje novosti

Foto: YouTube screenshot

Komentari 3

 1. Shady

  g. Ršumović ne shvata da se protiv Boga ne može.

  • Pro patria

   @ Shady – vi ste kao neki „portparol“ Boga, što li…?!

 2. B

  Genijalna ideja! Ukinuti demokratiju, koje fakticki ni nema, zabraniti izlazak iz zemlje, ili makar udariti taksu kao Sloba.
  Sta je sledece, zabrana skolovanja i izlaska bez muske pratnje za zene? Udavanje devojcica od 11 godina, kao u Jemenu? Serijatsko pravo i genitalno sakacenje, kao u Somaliji? Imate li cerku, unuku, sinovicu, g. Rsumovicu? Da li biste pristali da to njima urade? Ja ne zelim da to urade mojoj cerki!
  I sve to zato da „ne nestane Srba“? Pa tako ce ih jos najbrze nestati! Radjace se u Nemackoj, SAD, Kanadi, svuda samo ne u Srbiji!