RTS: Ne ukida se “Trezor”, samo pauzira do jeseni

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nakon što je autorka “Trezora” Bojana Andrić objavila da u novoj programskoj šemi RTS ova emisija više ne postoji te da će poslednja epizoda biti emitovana 16. juna, iz javnog servisa je stiglo saopštenje da se radi samo o letnjoj šemi.

“Radio-televizija Srbije pripremila je od 19. juna novu, letnju programsku šemu. Strani i domaći filmovi, dečji i animirani, premijerne strane serije i ekskluzivni prenosi najvećih sportskih događaja, zameniće neke od autorskih emisija – Tako stoje stvari, S Tamarom u akciji, Da Možda Ne, Upitnik, Velika iluzija, Balkanskom ulicom, RTS Ordinacija, TV lica, uključujući i Trezor.”

Autorske emisije se vraćaju na program u okviru jesenje programske šeme, a neke od njih dobiće novi koncept i redizajn, navodi se u saopštenju RTS.

“Trezor” je autorski ciklus emisija Bojane Andrić koji se emituje od 4. februara 2002. i okuplja arhivske emisije oko tematskih celina, a posebnom opremom predstavlja nov autorski, kritički pristup odabranoj temi, žanru ili samom mediju.

Nakon što se pojavila vest da RTS više neće emitovati “Trezor” pokrenuta je i onlajn peticija protiv ukidanja.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay