RTS se izvinio zbog zamrznutog kadra predsednika Vučića. Baka i marokanski kralj se još nisu oglasili

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Scre

Juče smo objavili tekst o tri videa kojima se ovih dana smeje ceo svet. Da podsetimo, radi se u smnimcima sa obeležavanja daa primirja u Parizu. Na jednom je baka koja je pomešala Merkelovu i Makronovu, na drugom marokanski kralj Muhamedu „kunta“ usled govora francuskog predsednika, a treći je zamrznuti snimak predsednika Srbije Aleksanandra Vučića u sred prenosa iz Pariza na RTS-.

Povodom poslednjeg oglasio se Javni servis.

Kolegijum Radio-televizije Srbije uputio je izvinjenje zbog, kako je navedeno, profesionalnog propusta prilikom prikazivanja predsednika Aleksandra Vučića za vreme prenosa ceremonije obeležavanja završetka Prvog svetskog rata iz Pariza, ali i odbacio navode da je bilo falsifikovanja tog događaja, javljaju agencije.

U saopštenju kolegijuma RTS se navodi da je javni servis 11. novembra emitovao specijalnu emisiju posvećenu stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata i da je direktan prenos iz Pariza bio kombinovan sa razgovorom sa gostima u studiju, javljanjem specijalnog izveštača i vestima o aktivnostima predsednika na tom skupu.

„U 11.52 francuska televizija, čiji je signal preko Evrovizije preuzimao RTS, dala je tokom govora predsednika Francuske Makrona kadar dela tribine na kojoj je sedeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Urednik prenosa uradio je takozvani stop kadar, sa namerom da ga kasnije kao aplikaciju koristi u narednim informativnim emisijama. Tokom specijalne emisije, lošom procenom dežurnog urednika, isti taj ‘stop kadar’ korišćen je dva puta u trajanju po tri sekunde na način koji odudara od standarda RTS-a“, naveo je kolegijum RTS.

U saopštenju je najavljeno da će ta greška biti sankcionisana.

Podsetimo, za vreme prenosa ceremonije stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata iz Pariza, tokom govora predsednika Francuske Emanuela Makrona, našao „zamrznut kadar“, odnosno fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako sluša govor Makrona.

Koliko nam je poznato baka i marokanski kralj i dalje nisu uputili izvinjenje javnosti.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: Scre

Piše: Screenshot

Komentari 3

  1. Pingback: Dva VIDEA iz Pariza kojima se ceo svet smeje. I jedan domaći - Bizlife.rs

  2. Gledalac

    UREDNIČE, UREDNIČE, ZASLUŽIO SI KAZNU. NEĆEŠ DOBITI SLEDOVANI SENDVIČ.

  3. Pingback: Apel Ivana Ivanovića upućen RTS-u koji je (naravno) prošao nezapaženo - Bizlife.rs