Sa stilom na račun poreskih obveznika: Gojković promenila hotel jer joj se nije svideo

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BETA/Dragan Gojić

Kada putuje, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković to čini sa stilom. Kako piše Blic, prošlog meseca smo Gojkovićevoj platili čak dva hotela u istom gradu.

Naime, ona je od 17. do 19 novembra boravila u Ženevi povodom sastanka Pripremnog odbora Interparlamentarne unije, kao jedina osoba iz srpskog parlamenta koja je išla na taj skup. U njenoj pratnji bila je i jedna osoba iz skupštinskog (policijskog) obezbeđenja.

Gojković smo prvobitno platili dve noći u hotelu sa četiri zvezdice “Novotel” u Ženevi, koji se nalazi nekoliko minuta hoda od Ženevskog jezera, i to nešto više od 1.000 švajcarskih franaka sa svim taksama.

Međutim, kako navodi Blic, njoj se taj smeštaj iz nepoznatog razloga nije dopao, pa se prebacila u luksuzni “Prezident Vilson”, hotel sa pet zvezdica koji se nalazi na samom Ženevskom jezeru, jednom od najlepših u Evropi, gde dva noćenja koštaju 1.700 švajcarskih franaka.

“Iz nepoznatog razloga”, jer Gojković pet dana nije odgovorila na učestale pozive lista da objasni šta je bilo sporno u prvom hotelu.

Pošto je hotel niže kategorije bio već bukiran, a kasno je otkazan, poreski obveznici Srbije su platili i jedno noćenje u njemu, iako ono nije iskorišćeno. Tako je njen smeštaj umesto oko 1.000 švajcarskih franaka za dve noći u hotelu niže kategorije, koštao nešto više od 2.000 “švajcaraca”.

Troškove zamene hotelskih soba platila je misija Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi, koja je pod ingerencijom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a koje je nakon toga tražilo refundaciju troškova od Skupštine Srbije. Reč je o uobičajenoj proceduri.

Inače, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković mesečno zarađuje ukupno oko 184.000 dinara, od čega u srpskom parlamentu prima 136.000 dinara, dok kao predsednik UO Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost inkasira još 47.347 mesečno.

Izvor: Blic

Foto: BETA/Dragan Gojić

Komentari 3

 1. Pingback: Sa stilom na račun poreskih obveznika: Gojković promenila hotel jer joj se nije svideo - Srpski Glasnik

 2. Aleksandar

  U januaru ove godine sam prošao izbor za republičkog inspektora, da bi ste nakon nekog vremena se predomislili i poništili izbor.
  Plata 45 000 rsd, sram “vas” bilo.

 3. Zorana

  Samo bahato.
  Koliko je popila?