A sad na posao: Tereza Mej ostaje premijer

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BetaAP/Frank Augstein

ritanska premijerka Tereza Mej nije promenila svoje najvažnije ministre u novoj vladi, među kojima su ministar finansija Filip Hamond i šef diplomatije Boris Džonson.

Ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad, ministar odbrane Majkl Felon i ministar za pitanje Bregzita Dejvid Dejvis takođe će ostati na svojim funkcijama, saopšteno je iz Dauning Strita, nakon što su konzervativci na izborima postigli rezultate slabije od očekivanih, prenosi Rojters.

Kako su agencije prethodno izvestile, Mejova je nakon prijema kod kraljice Elizabete Druge u Bakingemskoj palati, izjavila da će formirati novu vladu koja će obezbediti sigurnost i voditi Veliku Britaniju u pregovorima sa Evropskom unijom, kako bi se obezbedio uspešan sporazum o Bregzitu.

“A, sada na posao”, poručila je Mejova na pragu svoje rezidencije u Dauning stritu i podsetila je da ključni pregovori o Bregzitu počinju za samo 10 dana, istakavši da je zemlji više nego ikad potrebna sigurnost.

Rojters prenosi da je Mejova naglasila da će se osloniti na podršku “prijatelja” iz severnoirske Demokratske unionističke partije, nakon što njeni konzervativci na prevremenim izborima nisu osvojili dovoljno poslaničkih mesta da sami formiraju vladu.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: BetaAP/Frank Augstein