Saobraćajnice “pod pritiskom”, spas stiže u vidu novih kružnih tokova

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Rekonstrukcija Slavije još nije potpuno završena, još se oporavljamo od višemesečnih saobraćajnih kolapsa u prestonici, a za to vreme stižu najave novih radova koji mogu  traumatično uticati na život Beograđana.

Gradski menadžer Goran Vesić je u intervjuu za Večernje novosti najavio da je u planu izgradnja kružnog toka kod Tržnog centra Ušće, kao i na uglu Save Miškovića i Bulevara oslobođenja.

“U Beogradu se svakog meseca registruje 4.000 novih automobila. Na kraju godine imaćemo ih oko 750.000. To je ogroman pritisak na saobraćajnice i zato ubrzano radimo studiju kružnih tokova. Imaćemo kod TC Ušća kružni tok, a to bi bilo rešenje i za ugao Save Miškovića i Bulevara oslobođenja”, rekao je Vesić.

Sekretarijat za saobraćaj Beograda raspisao je u julu ove godine tender za izradu Studije opravdanosti izgradnje kružnih tokova na postojećim raskrsnicama sa predlogom lokacija i idejnih rešenja.
Kao kriterijumi za procenu gradnje kružnog toka na 133 gradske raskrsnice bilo je navedeno – povećanje protočnosti, povećanje nivoa bezbednosti i smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu.

 

Izvor: Večernje novosti/BIZLife

Foto: Beta