Saši Mirkoviću godinu dana zatvora zbog paketića

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Medija Centar

Osnovi sud u Zaječaru osudio je na godinu dana zatvora bivšeg predsednika Skupštine opštine grada Sašu Mirkovića zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića, kojom je budžet Zaječara oštećen za 14 miliona dinara.

U istom slučaju osuđena je i njegova tadašnja saradnica Milena Trajković. Osuđeni su zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Ovo je prvostepena presuda na koju Mirković kao i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu višem sudu.

Mirković je uhapšen 11. septembra, a pritvor mu je 19. oktobra zamenjen za meru kućnog pritvora bez elektronskog nadzora, koja je i dalje na snazi.

Uhapšen je zbog sumnje da je, sa još jednom osobom, oštetio budžet Grada Zaječara u iznosu od 13.960.799,90 dinara, saopštilo je tada Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Bio je osumnjičen da je naložio drugoj uhapšenoj osobi da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, i da je posredovao da Gradska uprava to i uradi.

Pravni zastupnik Saše Mirkovića, advokat Miloš Lekić najavio je žalbu na presudu. “Biće žalbe na tu presudu, sasvim sigurno”, rekao je Lekić agenciji Beta.

U Osnovnom sudu u Zaječaru, Mirković, bivši predsednik Skupštine tog grada je ranije danas prvostepeno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića.

Mirković je bivši poslanik i član Srpske napredne stranke, koju je napustio u novembru 2015. godine.

Izvor: RTS, Beta

Foto: Medija Centar