Savet REM izabrao članove upravnih odbora RTS i RTV

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je članove upravnih odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) i raspisao konkurs za dodelu nacionalne frekvencije radija, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Odlukom Saveta REM-a, član Upravnog odbora RTS postao je nekadašnji zamenik direktora Republičke radiodifuzne agencije i bivši generalni sekretar REM Nenad Janković, u čijoj biografiji se navodi da je bio glavni urednik Drugog programa Radio Kragujevca od 1997. do 2001. godine i prve privatne televizije u tom gradu, „Kanala 9“ od 1996. do 1997. godine.

U novom petogodišnjem mandatu, članovi Upravnog odbora RTV-a biće jedan od osnivača i predsednik u više mandata Udruženja kompozitora Vojvodine, dirigent Jovan Adamov i ekonomista Branislav Popović.

Konkurs za predlaganje članova UO RTS i RTV objavljen je početkom novembra prošle godine, zbog podnošenja ostavke člana UO RTS Nebojša Krstića i isteka mandata dva člana UO RTV, rečeno je ranije UNS u Regulatornom telu za elektronske medije.

U saopštenju se dodaje da je Savet REM-a doneo i odluku o raspisivanju „Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestičkog analognog prenosa na području Republike“.

Izvor: Beta

Foto: screenshot