Sedam meseci ništa NE RADE, a primaju 3.500 evra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sedam meseci je kako Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije održao nijednu sednicu, dok zastupnici i delegati “uporno” primaju plate koje idu i do 7.677 konvertibilnih maraka.

Još uvek nije održana nijedna sednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na čijem čelu se u ovom trenutku nalazi Borjana Krišto.

Razlog nerada državnog organa zakonodavne vlasti jesu blokade koje provode zastupnici SNSD, a sve zato što Predsedništvo BiH još uvek nije imenovalo Zorana Tegeltiju za predsedavajućeg Veća ministara BiH, navodi sarajevski portal.

Da se blokade isplate pokazuju zvanični podaci Parlamentarne skupštine BiH, prema kojima je za samo četiri meseca na račune državnih parlamentaraca iz džepova građana BiH uplaćeno čak 750.763 KM.

Konstitutivna sednica Zastupničkog doma održana je 6. decembra 2018. godine, a sve od dana konstituisanja ovog organa zakonodavne vlasti državni zastupnici uredno su za svoj nerad primali plate, paušale i naknade čak i u visini do šest prosečnih plata isplaćenih u BiH, prenosi Kliks.

Nijedan državni parlamentarac nije se u proteklih sedam meseci odrekao enormno visokih primanja, koja se naplaćuju iz džepova građana BiH.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay