Severini odobrena DRŽAVNA POMOĆ kao žrtvi koronavirusa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot/YT

U Hrvatskoj će u ponedeljak biti objavljena lista firmi koje su tražile isplatu minimalca, prenosi Večernji list. Oko 87.000 kompanija, trgovaca i samostalnih profesija dobiće minimalac za približno 470.000 radnika.

Kako Večernji list nezvanično saznaje na listi za minimalac nalazi se i popularna pevačica Severina, koja se vodi kao samostalna profesija. Njoj je pao prihod za više od 20 odsto pa je tražila pomoć države za isplatu plate. S obzirom na to da je njen prihod opao, Severina je zadovoljila osnovni uslov za državnu pomoć.

Hrvatska ima oko 20 hiljada osoba koje su se registrovale kao poreski obveznici u samostalnim profesijama pa je moguće da su novčanu pomoć države zatražile i druge estradne zvezde.

Kako navodi portal SEEbiz, cena Severininog koncerta za Novu godinu 2019. godine bila je pola miliona kuna, što je oko 66.000 evra.

Svi poslodavci će za mart da dobiju 3.250 kuna (428 evra) za svakog prijavljenog radnika, dok se za april pomoć povećava na 4.000 kuna (528 evra), uvećano za doprinose.

Izvor: Večernji list/SEEbiz

Foto: Screenshot/YT

Komentari 1