Sindikat RTS-a pisao predsedniku, navode da je “uvredio čitav kolektiv”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Sindikat Nezavisnost Radio-televizije Srbije uputio je otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem je navedeno da je predsednik Srbije „uvredio čitav kolektiv RTS-a“ kada je prilikom obilaska gradilišta KC Srbije rekao da „o RTS-u misli sigurno mnogo lošije nego opozicija“.

„Predsednik kao građanin može da ima loše mišljenje o našoj medijskoj kući, ali ne može da se meša u stvari koje ne pripadaju njegovim nadležnostima i da zaposlene u javnom medijskom servisu omalovažava“, navodi se u otvorenom pismu predsedniku.

U otvorenom pismu piše i da zaposleni u RTS-u rade u uslovima „programske i profesionalne pa i etičke opstrukcije Informativnog programa“ i da nisu zaslužili da ih Vučić vređa svojim ocenama, kao i da svi oni rade za male plate.

„Gospodine predsedniče, ako Vama ne odgovara trenutna politika Informativnog programa naše kuće, i ako u njegovom programu smatrate da još niste dovoljno zastupljeni, i da takva uređivačka politika ide na štetu informisanosti građana Srbije koji bi trebalo da o Vašim aktivnostima znaju još više i još podrobnije nego što sada saznaju putem javnog servisa, to nikako ne znači ni da Informativni program već odavno nije prešao granicu dobrog ukusa u plasiranju vesti o Vama“, piše u pismu.

Dodaje se da kada u Srbiji bude nastupila vladavina prava i kada medijski zakoni budu poštovani, „taj bi profesionalizam tu kuću uveo napokon u civilizovan period istorije, na dobrobit svih njenih građana, a ne samo pripadnika i simpatizera vladajuće stranke“

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Sara

    Koliko je ovo izmisljen tekst, rts-u se ne svidjaju ocene onda nisu culi za kritiku i kriticki stav. Ali opet, koliko je verodostojan ovaj tekst urednika.