SJAJNA ideja u komšiluku: Gradskim službenicima PLATE prema OCENI građana

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: svetanedelja.hr

U sklopu digitalizacije grada, hrvatski gradić Sveta Nedelja uvodi nove standarde transparentnosti, te će njegovi stanovnici moći ocjenjivati zaposlene u gradskoj upravi.

Preciznije, kako je objasnio zamenik gradonačelnika Davor Nađi, zaposleni gradske uprave imaće fiksni i varijabilni deo, smanjiće im se plata za 10 posto, te će im se, zavisno od ocena, kvartalno isplaćivati nagrada.

Najlošije ocenjeni službenici neće dobiti nagradu, a bolji će dobiti veća primanja. Najbolji među svima imaće osetno povećanje pri ukupnom zbroju primanja.

Ocenjivanje će se sprovoditi i međusobno unutar uprave što će se uračunati u ukupnu ocenu zaposlenih. Ovaj predlog smanjenja fiksnih plata zaposlenih mora još potvrditi Gradsko veće, a ako se donese pozitivna odluka, ocenjivanje će krenuti od marta naredne godine, rekao je Nađi.

„Ovo je naš sledeći korak u dobrom upravljanju gradom“, poručio je on.

Uz to, Nađi je prezentirao i Registar javne nabave dostupan na sajtu Grada koji omogućava potpuni uvid u ugovore, narudžbe i fakture, čak i one do 20.000 kuna koje nisu predmet javne nabavke, a time ni predmet obavezne objave.

Dodatno, u sklopu novog Geografskog informacionog sistema – GIS dostupne su i sve informacije vezane uz urbanističke i prostorne planove Svete Nedelje, kao i detaljne informacije vezane uz komunalnu infrastrukturu.

Za sistem postoji i besplatna mobilna aplikacija Popravimo.hr kojom se problem prijavljuje anonimno i putem fotografije, istakao je gradonačelnik Dario Zurovec i naglasio da je komunikacija dvosmerna i da se građani obaveštavaju o statusu rešavanja prijavljenog problema.

Na sajtu Grada su dostupne i informacije o količini elektro-magnetnih zračenja i lokacije na kojima se nalaze. Ovim alatom pioniri smo u državi, prvi smo ga uveli, a mnogi gradovi nas prate, u cilju osveštavanja ljudi i smanjivanja korišćenja uređaja, pohvalio se Zurovec.

Inače, ovo nije prvi put da ovo malo mesto u blizini Zagreba dospeva u žižu javnosti zahvaljujući ekonomičnim potezima lokalne vlasti.

Naime, početkom prošle godine Sveta Nedelja se našla u samom vrhu po prihodima i suficitu budžeta, a pritom je svrstana među najštedljivije hrvatske gradove.

Izvor: Novac.hr, BIZLife

Foto: svetanedelja.hr