Skuplje putarine za strane vozače, domaći (zasada) pošteđeni

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Putarina za strance koji budu prolazili kroz Srbiju poskupeće od 15. septembra za oko 60 dinara. Domaći vozači voziće i dalje po starim cenama, piše Blic.

Nakon nedavnog negodovanja vozača u Srbiji koji su putarine na domaćim autoputevima plaćali više nego stranci, čelnik „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak doneo je odluku o povećanju putarine za strane vozače.

Poskupljenje u proseku za oko pola evra važiće za sve kategorije stranih vozila, od motora, preko automobila i autobusa do kamiona sa dve prikolice.

Ipak, Zoran Drobnjak najavljuje da će tražiti i povećanje putarina za domaće vozače, a uprkos tome što je Zorana Mihajlović nedavno poručila da povećanja neće biti.

„Ćutaću do kraja godine, a onda ću od Vlade tražiti poskupljenje“, rekao je Drobnjak.

On je najavio da će od državnog vrha tražiti veće putarine na svim autoputevima u Srbiji za 10 odsto od sledeće godine i da će o tome razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Na njegovu ideju oštro je reagovala resorna ministarka Zorana Mihajlović. Njegovu izjavu je osporila i poručila da država za sada ne razmišlja o povećanju cena na naplatnim rampama.

Izvor: Blic

Foto: youtube

Piše: B.M.