SLOŽIO SE MOZAIK PRVE DAME: Izloženi radovi Dragice Nikolić

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo/Beogradska tvrđava

Dragica Nikolić, supruga bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića izabrana je za počasnog člana ULUS-a, a njen rad izložen je na Prvom Bijenalu savremene crkvene umetnosti u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

Kako piše Blic Na raspisani konkurs za ovu izložbu prijavilo se oko 150 umetnika, likovni stvaraoca, bez obzira na tehniku i žanr u kome se izražavaju, a selekciju stručnog žirija su prošli radovi njih 95.

Pored ove selekcije centralno mesto na izložbi zauzeo je rad počasne članice ULUS-a Dragice Nikolić čiji mozaik je smešten nasuprot video bima na kome se emituje prilog o Tomislavu Nikoliću i crkvi koju je sagradio u rodnoj Bajčetini.

Izvor: Blic

Foto: Promo/Beogradska tvrđava

Komentari 3

  1. Savetodavac

    Kako nisu prezentovali i radove Dragicinih unuka, što apsolutno nije u redu. To bi zanačajno doprinelo razvoju kulture srpskog naroda i smanjilo odliv talentovanih ljudi iz Srbije.

  2. Biljana Blagojevic

    Ma first lady nema sta

  3. Lule

    Sta je tu cudno, zar se sve, ama bas sve u ovoj zemlji moze kupiti za pare. Ko ima pare on kupi sve sto mu treba: Lekara, sudiju, politicara, poslanika likalnog i republickog, advokata, cate u opstini… Narodu ostaje samo da se nada onoj prastaroj „Nicija do zore gorelanije“