X
  • English
X

Vesti dana

Slučaj Jutka: Sedam žena optužuje prvog čoveka Brusa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

U krivičnoj prijavi koju je Policijska uprava Kruševac podnela protiv osumnjičenog Milutina Jeličića Jutke, predsednika opštine Brus, navodi se ukupno sedam oštećenih žena, prenose Večernje novosti.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu predočavaju da postupaju po prijavi jer ih je delegiralo Više tužilaštvo na osnovu rešenja o prenošenju nadležnosti od 27. marta.

Navode da je krivična prijava protiv osumnjičenog predsednika opštine podneta zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje i krivično delo polno uznemiravanje, te da se radi o više oštećenih lica.

Za krivično delo nedozvoljene polne radnje iz člana 182. stav 1. u vezi člana 181. stav 1. Krivičnog zakonika zaprećena je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju od tri godine, a za krivično delo polno uznemiravanje iz člana 182. a stav 1. novčana kazna i kazna zatvora u trajanju do šest meseci – navodi za „Novosti“ Dragan Jovanović, javni tužilac.

Jovanović predočava da je krivična prijava sa prilozima izneta na postupanje zameniku javnog tužioca, a da će nakon upoznavanja sa dostavljenim materijalom biti zakazane određene dokazne radnje.

– I policija i oba tužilaštva su maksimalno profesionalno pristupili celom slučaju. Ali pre podnošenja eventualnog optužnog predloga dolazi do saslušanja i ispitivanja oštećenih i osumnjičenog, što bi trebalo da se dogodi u narednom periodu – nezvanično iznosi izvor „Novosti“.

Žene koje su prijavile Jutku ranije su govorile o doživljenom uznemiravanju, optužujući Milutina Jeličića za više dela – od slanja nepriličnih poruka do neumesnog dodirivanja.

Jutka je i pred policijom ostao pri tvrdnji da nije kriv.

Izvor: Večernje novosti

Foto: Screenshot