Smenjeni direktor škole najavljuje tužbu: Nije bitan rezultat nego dres

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Smenjeni direktor Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku Dragan Kovačević najavio je da će podneti tužbu sudu jer je, kako tvrdi, smenjen iz političkih razloga.

Kovačević je na konferenciji za novinare rekao i da je “smenjen nezakonito, kršenjem procedura”.

Naveo je i d nije bilo propusta u radu škole kada je nekoliko učenika optužilo profesora za seksualno uznemiravanje i istakao da je i tužilaštvo odbacilo prijavu protiv tog profesora.

“Nije bitno što smo mi uštedeli prošle godine četiri miliona dinara, nego ih samo interesuje dres koji nose. To je ono što je strašno. Nije bitan rezultat nego je samo važan dres”, rekao je Kovačević.

Najavio je i da će kada bude dobio tužbu na sudu sam podneti ostavku.

Ministarstvo prosvete donelo je sredinom avgusta odluku o smeni, nakon izveštaja Republičke prosvetne inspekcije koja je posetila školu krajem jula u kome je navedeno da su uočene nezakonitosti u radu prilikom ispitivanja slučaja seksualnog uznemiravanja učenika od strane profesora i da nije postpupljeno po preporuci ombudsmana.

Kovačević je rekao da nije ispoštovana procedura prilikom njegove smene jer Ministarstvo prosvete nije razmatralo njegove primedbe na izveštaj prosvetne inspekcije.

On je rekao i da je taj izveštaj u suprotnosti sa izveštajem koji je sačinila ista inspekcija u maju, kada je zaključila da nema nezakonitosti u radu diretkora i škole.

Kovačevića, koji se na mestu direktora škole nalazio od njenog osnivanja 2003. godine, podržali su kolektiv škole koji je najavio potpunu obustavu rada zbog njegove smene, Školski odbor i Savet roditelja.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay