Snažno NEVREME pogodilo Srbiju: Padao GRAD veličine pesnice (FOTO/VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay, ilustracija

Olujno nevreme praćeno kišom i krupnim gradom koje je pogodilo juče popodne neke delove Srbije, nanelo je ogromnu štetu usevima, objektima i putevima.

Najavljivano nevreme prvo je stiglo u zapadne i južne krajeve naše zemlje, a tokom večeri i noći proširilo se i na ostatak Srbije.

Nezapamćeno nevreme praćeno gradom pogodilo je opštinu Aleksandrovac juče popodne.

Štetu su pretrpeli usevi, voćnjaci, vinogradi, oštećeni su automobili, fasade.

Šteta je u većini sela 100 odsto iako su protiv-gradne stanice dejstvovale maksimalno, pomoći nije bilo, pišu Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga.

Na teritoriji Župe ima 13 protivgradnih stanica a 12 je dejstvovalo i ispalile su sve rakete koje su dozvoljene propisima za strelce, a pao je grad veličine loptice za tenis.


U Sjenici je grad veličine pesnice sve uništio. Meštani kažu da ovakvo nevreme ne pamte ni ljudi stari 90 godina.Grad je padao i u Brusu, Vrnjačkoj Banji, Studenici i okolini…


Prema rečima meštana Studenice, grad veličine kokošijeg jajeta padao je skoro četrdeset minuta i pritom uništio sve poljoprivredne useve, a posebno zasade malina.


Jako nevreme lomilo je grane na drveću, uništilo plastenike, lomilo crepove na kućama, a pojedini zaseoci u jednom trenutku ostali su i bez struje. Za to vreme palo je 40 litara kiše po kvadratnom metru, javlja N1.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da je danas moguća pojava vremenskih nepogoda, posebno u brdsko-planinskim predelima, te da se negde može očekivati velika količina padavina, grad, jak i olujni vetar.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay, ilustracija