Spremite se za Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Martovski festival u organizaciji Doma omladine Beograda, sa Markom Popovićem, rediteljem i producentom, kao umetničkim direktorom i Bobanom Jevtićem, dramaturgom, kao specijalnim savetnikom, održaće se 65. put od 28. marta do 1. aprila 2018. godine.

Za takmičarsku selekciju ove godine prijavljen je rekordan broj domaćih i inostranih filmova – skoro 4.000. Martovski festival je porastao u pogledu broja prijavljenih filmova. Takođe, ove godine festival i traje duže – 5 dana. Čak je i broj gostiju veći, kao i programske celine i prateći programi. Samim tim dobija na domaćem i međunarodnom značaju i interesovanju stručne javnosti i široke publike.

U okviru 65. Martovskog festivala publika u Domu omladine Beograda imaće priliku da pogleda retrospektivu Rut Bekerman, najznačajnije austrijske rediteljke današnjice.  Biće prikazana 4 njena filma, koji dočaravaju ono najuzbudljivije u njenom dugogodišnjem stvaralaštvu – spoj posmatranja izbliza savremenog stanja društva sa razmišljanjem o načinu na koji se sećamo naše prošlosti.

Cena ulaznica i ove godine iznosiće 200 dinara po projekciji, odnosno terminu prikazivanja kratkih filmova, dok će za studente FDU i drugih filmskih akademija biti obezbeđene besplatne propusnice.

Izvor: BIZLife/ Promo

Foto: Promo