Srbi: Promaja ubi, ali nam ledena voda ništa ne može

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Iz vikenda u vikend, kao da izmišljamo povode za slavlje i nikako da se umorimo. Poduži je spisak proslava uveličanih preobimnom trpezom, od Od Badnjeg dana, Božića, novih godina po različitim kalendarima, do Bogojavljenja i Svetog Jovana.

Čini se da nije samo kišobran, i holesterol je srpski državni neprijatelj broj jedan. I ne bi pomoglo da  je Bog lično upozorio Srbe i rekao: „Stanite, ako Mene znate, ne prežderavajte se“. I kada bi prekorio, ne bi ga čuli, samo bi mu poturili tanjir pod nos „da ne uvredi domaćicu“. Trebalo bi i da podvikne ovima što su plivali za časni krst, da se ne prehlade na ovu hladnoću. Izgleda da je promaja pogubna po Srbe, ali nam ledena voda ništa ne može.

Možda je problem i do uspostavljanja veze, jer ostaje nepoznanica da li je to kad se „Bog javi“ poziv iz rominga ili iz lokalne mreže, jer mi smo nebeski narod (ali nemamo padobran da to i dokažemo). Ovog vikenda među naslovima se izdvojio i taj da Velika Britanija osniva Ministarstvo za usamljenost. Premijerka Tereza Mej to je objasnila činjenicom da je usamljenost „tužna realnost modernog života“. Znam, dovoljno je teško to što je ponedeljak, ipak, mislite o tome.

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: YouTube screenshot

Piše: Bojana Milovanović