Srbija će uložiti 5,5 miliona evra u projekte u RS i u Federaciji BiH

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FreeImages

Srbija će uložiti između pet i pet i po miliona evra u više projekata podrške i pomoći narodu i institucijama Republike Srpske, kao i u Federaciji BiH, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posle razgovora s najvišim državnim zvaničnicima RS odlučeno je da najmanje četiri miliona evra bude uloženo u izgradnju vrtića, studentsko-đačkog doma, sportske dvorane i rekonstrukciju puteva u više mesta u RS.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerkom Anom Brnabić, predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerkom RS Željkom Cvijanović rekao da je dogovoreno da milion evra bude izdvojeno za pomoć opštinama na teritoriji Federacije BiH sa srpskim življem.

“Vlada Srbije je zaključno s avgustom ostvarila za milijardu evra bolji rezultat od planiranog rezultata u budžetu i imamo mogućnosti da pomognemo”, rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Foto: FreeImages

Komentari 1

  1. Dr Miggyy

    Treba se pomoći svakom ko je u nevolji, bedi i gladi. Mi smo po standardu na dnu Evrope, po plati na nivou Mozambika i Zimbabvea. ΛV je donirao oko tri miliona dolara Fondaciju Klintonovih, najveći zločinci prema nama nakon Drugog svetskog rata i prešao se, nije pobedila na izborima Hilari Klinton. Sledeća donacija je Srebrenici od pet miliona evra, a za uzvrat bio napadnut. Donacija par stotina hiljada evra Tirani, a znamo šta sve nam čine Albanezi. Donacija u BiH i RS je dobronamerna i potiče od veće bede od njih. Te pare su otete od penzionera i radnika, čiji je prosek penzioja i plata niži od primalaca donacija. Nama se servira kako nam je veoma dobro i očekuje nas svetla budućnost, kao da autor reformi da misli mi ne osećamo bedu, jadi i gladi. Lažima i manipulaciji prema nama su prevazišle naša očekivanja ka boljem sutra. Da, biće bolje, ali malo sutra.