Srbija dočekala srebrne košarkaše (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Nekoliko hiljada navijača pozdravilo je košarkaše Srbije slaveći s njima ispred Skupštine Beograda osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

“Hvala momcima, to je 12 predivnih igrača, legendi srpskog sporta i svetske košarke. Medalje oko vrata sve govore, zaslužili su ih uz pomoć svih ovih ljudi i njima neizmerno hvala, kao i svima vama. Ja sam najponosniji Srbin na svetu u ovom trenutku jer me ovi momci čine ponosnim i presrećnim”, rekao je selektor Aleksandar Đorđević na dočeku.

Igrači i članovi stručnog štaba su pojedinačno izlazili na balkon, uz ovacije okupljenih koji su mahali državnim zastavama i palili pirotehniku.
Kosarkasi3scrn

Kapiten reprezentacije Milan Mačvan zahvalio je svim navijačima za podršku: “Osetili smo vašu energiju i hvala još jednom u ime saigrača i stručnog štaba”, rekao je i poveo skandiranje “Šampioni!”.

Najveće ovacije dobio je Bogdan Bogdanović, kome su prisutni skandirali “MVP” i tim pokličima bi ga prekidali kada god bi počeo govor.

“Stvarno ne znam šta da kažem… Volim vas puno, vi ste neverovatni i uvek nas motivišete. Zbog vas smo spremni da uvek potrošimo poslednji atom snage. Hvala”, kazao je Bogdanović.
Kosarkasi4scrn

Kosarkasi5scrnSrpski košarkaši su popone doputovali iz Istanbula u Beograd, a avion je po sletanju na aerodrom “Nikola Tesla” dočekan vodenim lukom vatrogasnih kamiona.

Na aerodromu ih je dočekalo nekoliko desetina navijača i veliki broj novinara, posle čega su u jednom hotelu održali konferenciju za novinare.
Kosarkasi1scrn

Izvor: Beta

Foto: screenshot