Vulin: Srbija na silu siledžija mora da odgovori silom zakona

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Srbija na silu mora odgovoriti silom, odnosno kazniti sve političare koji su pozivali na nasilje.

„Ili će svaki političar koji poziva na nasilje i svaki siledžija koji je sinoć uništavao Beograd biti pronađen i kažnjen, ili u Srbiji nema demokratije. Srbija na silu mora da odgovori silom zakona”, poručio je Vulin, saopštilo je jutros Ministarstvo odbrane.

On je ocenio da država mora da dokaže da u njoj vladaju zakoni i dodao da su “huligani i političari koji ih huškaju sinoć divljali u Beogradu, zato što prethodno nisu kažnjeni oni koji su upadali sa motornim testerama u RTS, oni koji su koristili poslaničku funkciju da bi razbijali vrata na Narodnoj skupštini, zato što nisu kažnjeni oni koji su za vreme vanrednog stanja organizovali proteste, zato što niko nikada nije kažnjen za zaustavljanje saobraćaja u Beogradu i iživljavanje na mirnim građanima”.

„Država Srbija mora da dokaže da u njoj vladaju zakoni, a ne siledžije i političari koji samo silom mogu da uđu u Skupštinu”, izjavio je ministar odbrane.

Podsetimo, u centru Beograda sinoć su održane demonstracije, koje su usledile nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da će se ponovo uvoditi restriktivne mere usled epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa.

Ekspresan protest PROTIV policijskog časa (VIDEO UŽIVO)


Protesti protiv POLICIJSKOG ČASA: Upad u Skupštinu, policija izbacila demonstrante, bačen i suzavac


Haos u Beogradu se NE SMIRUJE, oglasila se i ANA BRNABIĆ


Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 2