Srbija od subote ZATVORENA za Crnu Goru

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Crnogorski ambasador u Beogradu Tarzan Milošević izjavio je za podgoričku televiziju da je od subote državljanima Crne Gore zabranjen ulazak u Srbiju, osim sa uputom za lečenje u određenoj medicinskoj ustanovi.

“U prethodnih nekoliko dana imali smo situaciju gdje su ljudi vraćeni sa granice Crne Gore i Srbije, ali jasno je bilo uputstvo Vlade Srbije da građani Crne Gore i ostalih država trenutno ne mogu da uđu u Srbiju”, rekao je Milošević za TV Vijesti.

Kako je rekao, Vlada Srbije će u sredu propisati bliže uslove o boravku crnogorskih građana koji imaju potrebu za lečenjem u Srbiji.

“Zamolio bih sve građane da sačekaju par dana. Ako je neki hitan slučaj da se jave Ambasadi Crne Gore u Srbiji”, rekao je on.

“Svi ostali, turisti ili oni koji imaju imovinu u Srbiji, ne mogu ovog momenta ući u Srbiju, jer će biti vraćeni s granice”, rekao je Milošević.

“Što se tiče helikoptera i malih aviona za prevoz bolesnika, uz određenu dokumentaciju Kliničkog centra Crne Gore, obezbeđuje se let do Beograda bez obzira na tešku situaciju – jer je većina bolnica u Beogradu pretvorena u kovid bolnice i vrlo je teško obezbediti uslove i izbegavaju se hospitalizacije i za njihove građane”, rekao je Milošević.

Po poslednjim zvaničnim informacijama, državljani Crne Gore koji ulaze u Srbiju, moraju u samoizolaciju od 14 dana.

S druge strane, državljanima Srbije je od 15. marta zabranjen ulazak u Crnu Goru, a kada iz Srbije u nju dođu njeni državljani ili stranci sa stalnim boravkom, moraju u institucionalni karantin.

Po nezvaničnim informacijama, zbog nedostatka karantina, mnogi crnogorski građani ovih dana ne mogu da se iz Srbije vrate u Crnu Goru.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay