Srećna Nova godina za srpski fudbal

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Prvi put u novijoj istoriji evropskih fudbalskih takmičenja, dva najveća srpska kluba igraće i u prolećnom delu Lige Evrope.

I Partizan i Crvena zvezda uspeli su da “prežive” grupnu fazu Lige Evrope, najjačeg klupskog takmičenja posle Lige Šampiona i, kako to sportski mediji često nazovu, “prezimiće” po prvi put u Evropi.

Partizan je plasman u dalji krug obezbedio ranije, tako da mu “težak” poraz u poslednjem kolu od Dinama u Kijevu sa 4:1 i nije toliko teško pao, dok je Crvena zvezda na domaćem terenu pobedila nemački Keln.

Pored sportskih i “navijačkih” vrednosti, ovaj, odnosno ovi uspesi sa sobom nose i pozamašne novčane prihode, što od sponzora, prodaje ulaznica, igrača, kao i od same kuće fudbala, što znači da će “večiti” u 2018. godinu napuniti svoje prilično tanke budžete.

Tako se crno i crveno-belima ispunila jedna od dugo željenih novogodišnjih želja, a srpskom fudbalskom svetu čak i dve, jer ne treba zaboraviti da na kraju istog proleća počinje i Svetsko prvenstvo na kom će reprezentacija Srbije igrati posle osam godina pauze.

Na kraju možemo samo da poželimo srećnu Novu godinu srpskom fudbalu!

Izvor: BIZLife

Foto: screenshot