SRPSKA DINASTIJA širi spisak POTRAŽIVANJA na crnogorskoj obali

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Prinčevski par Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina proširili su listu nekretnina koje potražuju da im se vrate, a nalaze se na najatraktivnijem delu crnogorske obale.

Karađorđevići potražuju da im se vrati i veliki spa-centar u Miločerskom parku na Kraljičinoj plaži. Iako je centar izgrađen pre sedam godina, zabeleška restitucije na objekat od 1.655 kvadrata upisana je 1. jula u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Karađorđevići traže spa-centar i pomoćnu zgradu od 61 kvadrata i dve parcele od oko 4.800 metara kvadratnih u samom parku, a koje se vode kao voćnjak i prirodno neplodno tlo, pišu podgoričke Vijesti.

Reč je o spa-centru koji je sastavni deo ponude ekskluzivnog hotelskog kompleksa „Sveti Stefan — Miločer“, koji je na četiri decenije zakupila kompanija Adriatik propertis grčkog biznismena Petrosa Statisa.

Time je proširen spisak nekretnina koje se nalaze na najatraktivnijem delu obale, a koje potražuju Karađorđevići.

Restitucijom su obuhvatili vilu „Miločer“, gotovo kompletan Miločerski park, te parcelu u Pržnu na kojoj se nalazio nedavno porušeni hotel „Kraljičina plaža“, ali i one na kojima se planira izgradnja depadansa sa apartmanima za prodaju.

Vijesti pišu da „srpska dinastija“ potražuje i zemlju na ostrvu Sveti Stefan. Upravo na dvorište od 13.293 kvadrata tog luksuznog grad-hotela upisana je takođe zabeleška restitucije.

Aleksandar i Katarina Karađorđević da Silva i ostali naslednici su preko advokata još 7. aprila 2005. podneli zahtev da im se vrati celokupna imovina u Crnoj Gori. Predmet je, kako piše u katastru, predat Komisiji za povraćaj i obeštećenje u Baru.

Izvor: Vijesti

Foto: Pixabay