Srpski i francuski političari – bratstvo po psovkama (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Šta je zajedničko srpskoj i francuskoj političkoj sceni ? Možda vam nikada neće pasti na pamet da je odgovor – psovke.

Uglađena Francuska javnost puna je osuda zbog psovke  koju je predsednik Emenuel Makron izgovorio tokom jedne posete školi, a naša javnost bi  na “skupštinski rečnik” već trebalo da je navikla, jer mnogo je primera.

“Neki ljudi umesto što sve za***u, bolje bi im bilo da vide da li mogu da se zaposle”, rekao je Makron prilikom posete školi u Egletonu.  On je to rekao misleći na radnike iz obližnje fabrike koji su organizovali protest na marginama njegove posete, zabrinuti da bi mogli da izgube posao.

Čini se da ga ja u izražajnosti, ipak, pretekla poslanica pokreta “Dosta je bilo” Ana Stevanović koja je u Skupštini Srbije poslanicima pričala o tome kako treba da se ponašaju u parlamentu, ali čim je završila svoj govor izletela joj se psovka koju su čuli gotovo svi u parlamentu.

“To što su neki poslanici izašli iz pojedinih rijaliti šoua, ne znači da treba da prave rijaliti šou od skupštine”, poručila je dr Stevanović. Zatim je udaljila mikrofon od lica, ali nedovoljno daleko pa se čula psovka. “Ma terajte se svi u ….”, čula se njena sledeća rečenica.

Izvor: agencije/Neeljnik/BizLife

Foto: YouTube screenshot