Šta agencija AP piše o novom ministru finansija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Američka novinska agencija AP prenela je da je za novog srpskog ministra finansija izabran bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je dovođen u vezu s brojnim finansijskim i drugim skandalima.

Mali je bio u središtu ilegalnog noćnog rušenja zgrada u centru Beograda 2014. godine, izvedenog u cilju čišćenja terena za izgradnju luksuznog naselja koju finansira konglomerat sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodi AP.

Agencija dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koga opisuje kao „autokratskog srpskog lidera“, optužio Malog da stoji iza rušenja, ali da ga je kasnije zaštitio od bilo kakvih pravnih posledica.

Veruje se da iza nominacije Malog za ministra finansija stoji upravo Vučić, dodaje AP.

Skupština Srbije je ubedljivom većinom izabrala Malog za ministra finansija. Od 184 prisutna poslanika, za njegov izbor su glasala 154, dok je protiv bilo 30 poslanika.

Šoškić: Teško posle Vujovića

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Dejan Šoškić , rekao je za N1 da će biti teško ispuniti očekivanja na mestu ministra finansija posle stručnjaka poput Dušana Vujovića i dodao da bi Siniša Mali mogao da se pokaže kao dobar u segmentu restrukturiranja javnih preduzeća. O kritikama na račun Malog kaže da bi one trebalo da budu ispitane.

„Teško je naravno ispuniti očekivanja posle Vujovića, koji je bio ne samo uspešan ministar, već i čovek ‘s pedigreom’…On je bio pravi čovek na pravom mestu i došao je ‘pripremljen’ na to mesto, kao profesor i kao stručnjak“, ocenio je Šoškić.

Izvor: Beta, N1

Foto: Beta

Komentari 2

  1. Slavko

    Šoškicu Svaka čast,ali ovaj poslusnik plasim se da je apsolutno bez kompetencije za ovako ozbiljno ministarstvo…!

  2. kiko pavlov

    JA SAM 31…