Šta se sinoć desilo ispred RTS-a?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Emil Vas

Učesnici protesta “jedan od pet miliona” upali su u Radio televiziju Srbije i zadržali se u zgradi nekoliko sati, nakon čega ih je policija, bez većih incidenata, izvela iz zgrade.

Nakon subotnje, 15. po redu šetnje, demonstranti su zajedno sa liderima opozicionog Saveza za Srbiju, ušli u zgradu RTS gde su predvođeni opozicionim liderima zahtevali obraćanje u Dnevniku javnog servisa i ostavku direktora Dragana Bujoševića.

 Osim koškanja demonstranata sa radnicima obezbeđenja i policijom koja je naknadno došla, nije bilo ozbiljnijih sukoba, a prema rečima ministra policije, u incidentu je povređena jedna osoba, a jedan od demonstranta je privreden koji je fizički napao pripadnika žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije su iz zgrade RTS izveli lidere opozicije Dragana Đilasa i Boška Obradovića, oni su sa okupljenim građanima dugo stajali ispred zgrade iznoseći svoje zahteve.

24 IZJAVE ZA 24 ČASA + bonus video

RTS je u trećem Dnevniku preneo da su demonstranti provalili u zgradu javnog servisa i tom prilikom gurali zaposlene.

Direktor Radio televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je da su nasilnim upadom demonstranata i dela opozicije u zgradu javnog servisa, protesti “izgubili legitimitet”.

“Zakon o javnim medijskim servisima kaže da je RTS institucionalno samostalana i nezavisna, a deo lidera opozcije koji je upao u RTS hteo je suprotno zakonu da odredjuje programsku šemu i programske sadržaje”, rekao je Bujošević u obraćanju u trećem Dnevniku RTS-a.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je osudila upad demonstranata i lidera Saaveza za Srbiju u zgradu Radio televizije Srbije i poručila da država neće tolerisati nasilje.”Najoštrije osudjujem nasilje Saveza za Srbiju i jednog dela učesnika protesta ‘Jedan od pet miliona” koji su upali u zgradu Radio-televizije Srbije preteći novinarima i urednicima javnog servisa”, rekla je Brnabić, a javila RTS.

Najavljeno je da će se predsednik Aleksandar Vučić danas u podne obratiti javnosti,a pretpostavlja se da je tema sinoćno dešavanje.

Izvor: BIZLife, Beta

Foto: Beta, Emil Vas

Komentari 2

  1. milijana

    J…lud zbunjenog, eto šta se desilo. A obraćanje Vučića je povodom masakra na Kosovu 2014. godine, ali koga to briga.

  2. Pingback: 24 IZJAVE ZA 24 ČASA + bonus video - Bizlife.rs