Stotine hiljada ljudi na ulicama Londona tražilo novi referendum (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Nekoliko stotina hiljada ljudi, pristalica novog referenduma o Bregzitu, okupilo se danas na ulicama Londona, u zategnutoj atmosferi pošto premijerka Tereza Mej okleva da li da poslanicima treći put podnese na glasanje sporazum koji su London i Brisel postigli o razlazu između dve strane, javila je agencija Frans pres.

Demonstranti, koji su došli u London iz raznih krajeva Velike Britanije, nose evropske zastave i transparente “Povucite član 50” Lisabonskog sporazuma, kojim se pokreće postupak istupanja neke zemlje iz članstva u Evropskoj uniji.

Marš se održava dva dana posle samita lidera EU koji su Velikoj Britaniji odobrili dve opcije odlaganja datuma izlaska, posle predvidjenog datuma, 29. marta. Ukoliko parlament prihvati sporazum, Bregzit bi počeo 22. maja, a u slučaju odbijanja dogovora, Bregzit bi počeo ranije, 12. aprila.

Skup se održava dok je danas, treći dan od pokretanja, onlajn peticija u kojoj se od britanske Vlade traži da odustane od Bregzita, dobila 4,3 miliona potpisa,  prenela je britanska televizijska mreža BBC.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

AP Photo/Tim Ireland

 

AP Photo/Tim Ireland

 

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Izvor: Beta

Foto: Beta/AP