Strah od navodne veze 5G i COVID-19: Britanci ZAPALILI telekomunikacione stubove

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U nekoliko gradova u Velikoj Britaniji zapaljeni su stubovi mobilne telefonije i došlo je do zlostavljanja inžinjera zbog neutemeljenih teorija o povezanosti koronavirusa sa 5G mrežom, saopštili su britanski mobilni provajderi.

Nakon što su fotografije stubova u plamenu postavljene na društvenim mrežama, provajderi su istakli da je širenje takvih glasina “zabrinjavajuće”. Stubovi su zapaljeni u Sparkhilu, Birmingemu i Melingu.

Sekretarijat za digitalne tehnologije, kulturu, medije i sport saopštio je da je upoznat s tim da se na internetu šire netačne informacije o 5G tehnologiji.

Fejsbuk je u petak uklonio stranicu na kojoj su prikazane fotografije sa zapaljenim tornjevima za prenos 5G tehnologije, uz podsticanje drugih da urade isto.

Kompanija Mobajl UK je navela da još više zabrinjava to što pojedini ljudi zlostavljaju njene radnike i prete da će oštetiti infrastrukturu zbog tvrdnji o 5G tehnologiji.

“To samo negativno utiče na sposobnost naše industrije da održi operativne kapacitete mreža za podršku masovnom radu od kuće i dostupnost hitnih službi”, istakla je kompanija.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: B92, Tanjug

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. Moler

    Ne vidim poentu 5G mreže pored vrlo dobre 4G. Sve se vrti oko IOT i navodno je to najveći problem. Mi smo samo ljudi, dovoljan nam je 4G, treba većina da radi 8 sati dnevno i da spava trećinu dana. Ne znam zašto je potrebno vući i ka 6G već, a ni 5G nije implementirana.

  2. Pingback: Besmislene TEORIJE ZAVERE o 5G i koronavirusu - Bizlife.rs