Sud blokirao celokupnu imovinu Svetozara Marovića

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o poreklu imovine funkcionera osudjenog za višemilionske malverzacije u Budvi.

Sud je na zahtev specijalnog tužioca blokirao imovinu Marovićeve supruge Djordjine, sina Miloša, kao i članova njegove porodice, navode podgoričke Vijesti.

Time je sud prihvatio zahtev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina osudjenog vodje budvanske kriminalne grupe zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage – da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima, navodi podgorički list.

Privremena mera zabrana korišećenja imovinom juče je upisana na desetak nekretnina te budvanske porodice. Blokiran je i stan Svetozara Marovića od 90 kvadrata u Budvi koji je sredinom jula prodao za 180.000 evra.

Time je stavljena blokada izvršenja kupoprodajnog ugovora dokorašnjeg funkcionera crnogorske vladajuće DPS sa slovenačkom državljankom do okončanja finansijske istrage i eventualnog pokretanja postupka trajnog oduzimanja imovine.

Blokirano je i raspolaganje četvorospratnom vilom Marovićeve supruge Djordjine u budvanskom naselju Babin do, koju je, tvrde finansijski istražitelji, fiktivno prodala za milion i po evra.

Vilu od 207 kvadrata Marovićeva je 2012. godine kupila od proslavljenog fudbalskog stručnjaka Miljana Miljanića za 300.000 evra. Odmah posle toga kuća je porušena i izgradjena je nova četvorospratnica od gotovo 1.000 kvadrata.

Blokirana je imovina i mladjeg Marovića, njegove supruge Tamare, kao i šuraka Ivana Popovića.

Svetozar Marović je prošle godine osudjen na tri godine i devet meseci zatvora zbog zloupotreba u Budvi nakon što se nagodio s tužilaštvom da plati 100.000 evra u humanitarne svrhe i državi uplati milion evra.

Nekada visoki funkcioner vladajuće DPS, medjutim, nije u zakonskom roku uplatio novac, niti se pojavio na izdržavanje kazne u zatvoru u Podgorici, zbog čega je za njim ranije raspisana poternica.

On na vreme državi nije izmirio 100.000 evra zbog čega mu je nedavno kazna povećana za godinu, na 4,9 meseci zatvora.

I njegov sin je priznao da je bio deo kriminalne grupe i zbog nezakonitosti oko kupoprodaje zemlje na Jazu osudjen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385.000 evra.

Novac je uplatio, a zatvorska kazna ga čeka. U medjuvremenu je dobio srpsko državljanstvo.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot

Komentari 1

  1. besno pile

    Oduzmite drzavljanstvo Srbije njemu i njegovoj porodici i vratite ih u postojbinu