Sve veće gužve na granici sa BiH zbog jeftinijeg goriva (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: A.Mijailović

Već smo pisali o tome da je gorivo u BiH jeftinije, benzin više od 30, a dizel čak i oko 40 dinara.

Kao posledica toga na graničnom prelazu kod Loznice, vec duže vreme su prilicne gužve, jer stanovnici tog grada, ali i šire okoline, prelaze Drinu da bi natočili rezervoar i uštedeli prilično novca.

Primera radi, super 95 se kreće od 1,60 KM do 1,70 KM, što znači da se ovo gorivo u BiH, kada se prevede u domaću valutu, i dalje kreće po ceni ispod 100 dinara za litar. Kod nas je oko 131 dinar, a na pumpama na autoputu cena može da ode i do 135 dinara.

Meštani Loznice, kažu da su ovakve gužve postale redovna pojava, pa ponekad im treba i par sati da bi prešli most od nekoliko desetina metara koji deli Srbiju i BiH, kako bi natankali rezervoar.

benzin_granica2

Da bi izbegli gužve, mnogima nije mrsko ni da idu posle ponoći, kako bi izbegli guzve, ali ni oni nisu jedini, pa se ovoliki redovi mogu zateći i u 1 sat posle ponoći.

Iako sva vozila koja se nalaze u redu za prelazak granice, ne idu isključivo preko granice zbog goriva, ipak se u poslednje vreme primećuju veće gužve, jer je letnja sezona u toku, pa svi sipaju pun rezervoar pred put, a tad je i ušteda najveća.

Izvor: BIZLife

Foto: A.Mijailović

Piše: A.Mijailović