TaBolidna meteorologija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Znamo šta ste radili ovog vikenda. Gledali ste u nebo ili u svoje televizore u pokušaju da dokučite šta da obučete i treba li vam kišobran. Proleće k’o proleće – red kiše, pa red sunca. Nekima je od vremenskih uslova zavisila i prateća toaleta za đurđevdansku slavsku trpezu.

Da, vikendima posebno pomno pratimo vremensku prognozu, da bismo meteorologe posle mogli da krivimo za sve što smo planirali a nismo uradili. Neki gotovo pobožno prate različite vremenske prognoze, kako bi mogli da uporednom analizom utvrde tačan minut početka pljuska. Ima i onih skeptika koji ignorišu prognoze sa devizom „nisam meteorolog, ali umem da pogrešim“.

TaBolidizacija (ne, nije slovna greška) i senzacionalizam postali su i sastavni deo izveštaja o vremenu – apokaliptične prognoze i alarmi žutih, crvenih i narandžastih boja. Što pred vašim očima sitna kiša bila u taBolidima kuće potopila.

Proteklog vikenda nestabilne vremenske prilike, na ivici nepogode, zadesile su i Vladu Srbije. Pojedini ministri reagovali su na pojavu slikovnice o deci koja imaju roditelje istog pola. Ministarski trojac Popović, Mihajlović, Joksimović umalo da otera premijerku Anu Brnabić. Ipak, bila je to lažna uzbuna, lažni crveni meteo alarm. Sada spokojno možete da počnete novu radnu nedelju.

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: Bojana Milovanović